Willeke den Brok

Gespecialiseerd verpleegkundige in vrouwengezondheid, Orthomoleculair therapeut, coach en masseur

Na jarenlange ervaring als algemeen verpleegkundige en verpleegkundig opleider en coach in de Geestelijke Gezondheid Zorg (GGZ) ben ik op zoek gegaan naar andere uitdagingen. Daarbij vond ik het wel belangrijk om deze uitdagingen binnen de zorg te zoeken, omdat daar mijn hart ligt.

Vanuit mijn vrouw-zijn heb ik ervaren wat hormonen met je kunnen doen. Dit was voor mij de aanleiding om me verder te gaan verdiepen in de hormoonhuishouding. Als eerste heb ik bij Care for Women een aantal opleidingen gevolgd. Vervolgens kwam ik erachter dat een aantal massagevarianten een positieve invloed kunnen uitoefenen op de hormoonhuishouding. De belangrijkste hiervan is de Tactielmassage, die de aanmaak stimuleert van oxytocine, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd.

Een waardevolle aanvulling is de opleiding tot orthomoleculair therapeut. Vanuit deze opleiding heb ik geleerd om aandacht te geven aan de totale mens. Ik kijk niet alleen naar de lichamelijke en psychische klachten, maar ook naar alle mogelijke oorzaken. Bijvoorbeeld: vanuit voeding, geslacht, omgeving, erfelijkheid, levensfase, stressfactoren, gebruik van medicatie, etcetera. En wil je preventief aan de slag met je gezondheid, dan ben je juist ook van harte welkom in mijn praktijk. Gezond en actief blijven is een actueel onderwerp waar je zelf veel aan kunt doen.

Kortom: een holistische aanpak, omdat het naar mijn mening niet anders kan. Deze aanpak vertaalt zich ook naar mijn adviesplannen.

Ik werk vanuit de volgende invalshoeken:

  • Hormonen in balans

  • Orthomoleculaire zorg

  • Voedings- en leefstijladvies

  • Ontspanning (d.m.v. massages)

Met als resultaat: gezond en in balans.

Ontspannen en in balans komen met een leefstijlcoach uit Oss

Hormonen spelen met name bij vrouwen een belangrijke rol in de geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Een verstoorde hormoonhuishouding kan je dusdanig uit balans brengen, dat je hier ernstige hinder van ondervindt in het dagelijks leven. Helaas komt het bij vrouwen vaak voor dat hun hormonen parten spelen. Dit heeft vooral te maken met de lichamelijk ontwikkelingen die er plaatsvinden. Denk aan de overgang of na een zwangerschap. Ook andere factoren, zoals overmatige stress kunnen een rol spelen dat je futloos bent of andere klachten ontwikkelt. Met hulp van een leefstijlcoach uit Oss, gaat het je weer lukken om de balans terug te vinden.

Hoe word je met leefstijladvies in Oss verder geholpen?

Je bent voortdurend moe, futloos, je hebt pijn of je humeur is vreselijk? Dit zijn klachten waarvan de oorzaak niet altijd even gemakkelijk te achterhalen is. Daarom kan het verstandig zijn om eens met een leefstijlcoach af te spreken. Zij kan door middel van gesprekken en analyse van de symptomen de belangrijkste oorzaken van je klachten achterhalen. Zo kan er veel beter een persoonlijk adviesplan voor je opgesteld worden. Dit kan diverse behandelingen omvatten, zoals diverse waardevolle adviezen. Met leefstijladvies in Oss, krijg je onder andere advies over welke voeding en voedingsstoffen voor jou belangrijk zijn, hoe je het beste kunt bewegen en ontspannen en hoe je je leefstijl kunt aanpassen om zoveel mogelijk klachten te voorkomen.

Kom voor leefstijlinterventie in Oss naar Praktijk Vitaal Oss

Worstel jij ook met je hormonen of ben je jezelf niet meer? Dan kan een leefstijlinterventie in Oss, je helpen om jezelf weer terug te vinden. Ga hiervoor naar Praktijk Vitaal Oss. Als gespecialiseerd verpleegkundige, orthomoleculair therapeut en als coach, heb ik al jarenlang ervaring in het behandelen en begeleiden van mensen om hun balans weer terug te vinden. Dit doe ik onder andere door goede leefstijladviezen te geven. Hiermee kun je al een heel eind komen. Verder kan ik je helpen met adviezen over bepaalde supplementen en wanneer je ontspanning nodig hebt, help ik je door middel van diverse soorten massages.

Lees meer
Praktijk Vitaal Oss - Picto