Vrouwengezondheid - Overgang

VROUWENGEZONDHEID

Het vrouwenlichaam is bijzonder, uniek en krachtig maar heeft een gevoelige hormoonhuishouding die ontregeld kan raken.

Dit merk je rondom de eisprong, de menstruatie, na de bevalling of tijdens de overgang. Er kunnen klachten optreden als hoofdpijn, stressgevoelens, concentratieverlies, opvliegers, nachtzweten en slaapproblemen. Als vrouwenspecialist en aangesloten bij Care for Women Institute B.V. help ik vrouwen om inzicht te krijgen in hun lichaam en hun hormonen, in alle leeftijdsfasen.

Naast het geven van tips, adviezen en soms zelfs supplementen, kan ook Tactielmassage een goede aanvulling zijn om een deel van de klachten te verminderen.

Vrouwengezondheid - Overgang

Overgangsconsult
Vroeg of laat krijgt iedere vrouw er mee te maken: de overgang. De overgang is een natuurlijke gebeurtenis, het is de periode waarin de vrouw van haar vruchtbare naar haar onvruchtbare periode gaat. Deze periode kan gepaard gaan met veel klachten die zeer divers kunnen zijn. De meest bekende klachten zijn de opvliegers, nachtelijke transpiratie, slaapproblemen en het onregelmatig worden of stoppen van de menstruatie.

Tijdens het eerste consult staan we met name stil bij de klachten en proberen we deze zo volledig mogelijk in kaart te brengen. Je krijgt uitleg en de eerste tips en adviezen. Tijdens een vervolgconsult gaan we gericht aan de slag en krijg je verdere uitleg over wat er precies gebeurt met je lichaam. Eventuele oplossingen die bij jou passen worden besproken. Jij kiest mogelijke oplossingen die voor jou werken. Met als doel om je de regie terug te laten krijgen over jouw lichaam. Je voelt je weer krachtig en vitaal.

Vrouwengezondheid - Menstruatie/PMS
Vrouwengezondheid - Menstruatie/PMS
Vrouwengezondheid - Menstruatie/PMS

Menstruatie/PMS consult
PMS staat voor Premenstrueel Syndroom. Je kunt daarbij last hebben van buikpijn, hoofdpijn, stemmingswisselingen, vermoeidheid of andere onverklaarbare, maandelijks terugkerende klachten. Vaak treden deze klachten op in de tweede helft van de menstruatiecyclus en verdwijnen weer bij het begin van de menstruatie. Door de steeds terugkerende klachten verstoort de menstruatie of PMS je normale leefpatroon.

Tijdens het eerste consult staan we met name stil bij de klachten en proberen we deze zo volledig mogelijk in kaart te brengen. Soms maak ik gebruik van een PMS test en een cyclusoverzicht om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van je klachten en of deze ook hormoon gerelateerd zijn. Na het stellen van de juiste diagnose kunnen we ook gericht aan de slag met tips en adviezen. Jij kiest mogelijke oplossingen die voor jou werken. Met als doel om je de regie terug te laten krijgen over jouw lichaam. Je voelt je weer krachtig en vitaal.

Vrouwengezondheid - Menstruatie/PMS

Anticonceptieconsult
Anticonceptie is een verzamelnaam voor alle methoden en middelen die als doel hebben om een zwangerschap te voorkomen. Weet je welke vormen van anticonceptie er allemaal zijn? En welke vorm van anticonceptie het beste bij jou past?
Niet alleen het voorkomen van een zwangerschap kan een reden zijn om anticonceptie te gebruiken. Veel vrouwen gebruiken een anticonceptiemethode om menstruatiepijn te verlichten of om menstruaties uit te kunnen stellen.

Tijdens het consult krijg je uitleg over de werking van de verschillende methodes van anticonceptie. De voor- en nadelen worden besproken, ook de gebruiksvriendelijkheid en de betrouwbaarheid. Op deze manier kun je tot een weloverwogen keuze komen. Tenslotte ga je de anticonceptie voor een langere tijd gebruiken. Door samen alles op een rijtje te zetten maak jij de beste keuze!

Vrouwengezondheid - Zwangerschap

Zwangerschapsconsult
Zwanger worden is een bijzondere gebeurtenis in het leven van een vrouw. Als je besloten hebt zwanger te worden wil je dit het liefst zo snel mogelijk en zo gezond mogelijk. Meestal gaat dit goed, maar soms lukt het niet om meteen zwanger te worden. Misschien heb je vragen of twijfels.
Tijdens het consult brengen we jouw persoonlijke situatie in kaart en bekijken we jouw menstruatiekalender. Je krijgt gerichte tips en adviezen over wat jij en/of je partner kunnen doen om zo snel mogelijk gezond zwanger te worden.

Afspraak maken

Een afspraak maak je via de afspraken knop op deze pagina. Je kunt ook altijd gebruik maken van de telefoon of mail.

 

Voor meer informatie:

06 49764942

willeke@praktijkvitaal-oss.nl

Wanneer ik de telefoon niet meteen aanneem, dan ben ik waarschijnlijk in gesprek of in consult. Spreek een bericht in en ik bel zo snel mogelijk terug.